Posts

Showing posts from November, 2006

Kejamnya Zionis!!!

‘Stop Israel, Save Lebanon, Free Palastine’Kejamnya Zionis!!!Semua makhluk yg akhil bahlig & berakal mngetahuinya. Kekejaman Zionis tidak dapat disangkal lagi dgn firman Allah S.W.T dalam ayat 78 Surah 5 (Al-Maaidah) bermaksud Telah dilaknat orang kafir dari Bani Israel, menerusi lisan Daud, dan Isa anak Maryam, adalah kerana tabiat mereka yang sering durhaka an melampaui batas”. Sokongan rakyat Malaysia trhadap prjuangan para pejuang menentang kezaliman Israel amat padu. Tanda sokongan drp segenap lapisan masyarakat dpt dilihat spt Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein merangkap Ketua Pemuda UMNO bersama barisan Exco Pemuda menyatakan sokongan kepada perjuangan menentang Zionis melalui gelang ‘Stop Israel, Save Lebanon, Free Palastine’di Perhimpunan Agung UMNO 2006. Kejamnya Zionis!!!Jika binatang, ia merupakan makhluk hina kerana tidak berakal. Malah babi adalah binatang segala binatang paling hina serta ia haram disisi Islam. Perbandingan yang boleh dibuat drpnya ialah mudah, Is…

Tanggunjawab sudah!

Image
SAYONARAI PLF!



Y.A.BHG TUN DR MAHATHIR MOHAMAD

ARI nie hari terakhir aku kat Perdana Leadership Foundation...ya Allah sedih gak...tp aku dah putus bhw aku nak berhenti dari PLF... kesedihan ini jugak dibayangi dgn kesihatan Y.A.Bhg Tun Dr Mahathir Mohamad yg dimasukkan ke IJN pada 9 Nov 2006. Ya Allah aku memohon kehadrat Mu ya Allah. Engkau berikan lah kesihatan yg baik kepada Tun dan dipanjangkan umur untuk terus berjuang demi agama, bangsa dan negara... Amin ya rabbil alamin...

En. Nan, En Mun, Kak Lat (mama), Kak Ida, En Muz, Kak Shime, Kak Shina, Kak suliyani, Kak suliyana, Sue, Kak Maria, Kak Kak Huda, Kak Nurul, A Maz, Halim, Amien ngan Kamal...geng2 pembesar Pn zarina, En Shah, En Azhar, En Sufi, Kak Maziah, kak wirduna.... n all PLFs staff

satu ayat yg blh sy katakan, u re e best! n thanx 4 everything dat u ve done to me!

Semua org ckp pengalaman dan kenangan sesutu yg amat bernilai, yer itu memang benar melainkan org terlalu taksub kpd sejarah..biarkan sejarah berlalu dan jangan …

Pengalaman utk dihargai

Image
Oh..... Singapore


bersama Tim (NUS) dibelakang Parlimen Singapore



RantauAsia tenggara mpunyai keunikan tsendiri yg blh diekploitasi oleh kita semua di negara2 Asean...satu benda yg amat menarik utk dikongsi ialah negara jiran Singapore. Sebagaimana ranking skrg ini, negara yg berjumlah 4.3 juta org tersebut merupakn negara yg amat berkembang maju di rantau ini malah di dunia...emmm, ia tidak blh disangkal lg dan ia menjadi realiti...

Pengalaman brda di negara kecil sbg Exchange Student wif National University of Singapore-University of Malaya Collaboration (Geography field work) 2005, merupakan sesuatu titik beharga dlm diri aku terutamanya dlm mengenali sendiri budaya mereka...3 minggu tidak mencerminkan kita mengetahui 100% mengenai negara tersebut, malah pengalaman kita yg perolehi hatta 1% pengetahuan singpore sepanjang tempoh berada disana merupakan satu pencapaian yg amat menarik...

Ada satu perkara yg harus dikongsi, sepanjang tempoh perjalanan dari tambak Johor ke singapore, aku b…

Sikap disebalik gelaran Prof

PROF UTK GOL HIPOKRIT

Menurut kajian, suker ataupun ketawa yng terlampau adalah baik utk kesihatan..ia blh menghilangkan stress,emmm.... tp kajian ni nampaknya amat bercanggah dgn sabda Nabi Muhammad s.a.w bhw jgn ketawa berlebihan, nanti jiwa akan 'mati'...
Kajian dibuat berlandaskan kpd pengajian dan pengamatan seseorang atau individu dlm sesuatu kes pengkajian...keadaan ini ia lebih bertepatan jika dikatakan mereka ini gol atau kelompok intelektual...BETULKAN KELOMPOK INI INTELEKTUAL??? ataupun disebabkan oleh gelaran prof ataupun pangkat dr, ia dianggap intelektual..???ha..ha..org yg menganggap diri dia intelektual, adalah gol yg tk 'sedar diri'... mkg lebih baik jika dikatakan gol akademik... (lebih afdal jika nk bandingkan dgn intelektual)

Aku petik kata2 ayah aku, seorang akan sama pemikiran dgn aku, (tp byk bercanggah dlm hal2 politik-tidak sebulu, ayah dan anak sama degil), 'prof tu bukan semuanya cerdik. Kalau setakat duk perap otak dgn buku selama bertahun…